Пшеничното
масло е богатото на витамин Е и лецитин, минерали, фитостероли, макро- и
микроелементи. Витамин Е спомага за снабдяването на клетките с кислород и ги
защитава от вредни вещества. Забавя стареенето на кожата, а лецитина се грижи за
нейната свежест и еластичност;
Маслиновото
масло съдържа ценни за кожата съставки, има високо съдържание на витамин Е и
природни антиоксиданти, с които по естествен начин се поддържа здравия вид на
кожата;
Маслото
от Гроздови семки е естествен източник на мастни киселини, витамини Е, С и D, и
антиоксиданти, които лесно се възприемат от кожата, съединяват се с нея и
контролират хидробалансът й. Съдържа по-голямо количество линолова киселина от
много други натурални масла, което го прави незаменим помощник в укрепването на
клетъчните мембрани и кръвоносните съдове, в защитата от свободните радикали и
стреса на околната среда. Маслото от гроздови семки действа като дълбоко
подхранващо средство на скалпа, прави косъма мек и копринено лъскав, намалява
накъсванията, подобрява кръвообращението и успешно помага в борбата с пърхота;
Бадемовото
масло прониква много добре и е подходящо за всеки тип кожа и за всяка възраст. То попива,
успокоява, омекотява и заглажда кожата. Има благотворно въздействие върху суха,
чувствителна и застаряваща кожа. Не дразни и не предизвиква алергични реакции. Бадемовото
масло действа добре върху косата и скалпела. Подхранва корените на косата,
стимулира растежа, засилва блясъка, гъвкавостта и еластичността;
Кайсиевото
масло съдържа в естествен вид големи
количества от витамините А, Е и В-групата, които са важен биостимулатор за
различни физиологични и биохимични процеси в организма. Кайсиевото масло е
богат източник на незаменими мастни киселини Омега 6 и Омега 9. Действа
овлажняващо и регенериращо при суха, излющена и застаряваща кожа. Подхранва и
овлажнява, ускорява клетъчната обмяна и спомага за образуването на кожен колаген.
Маслото от кайсиеви ядки подхранва еластичността и външния вид на косата. Има
подчертано благотворен и регенериращ ефект върху бръчките;
Маслото
от Жожоба се отличава с противовъзпалителните си свойства, които го правят
ефикасно при зачервяване и възпаление на кожата и при дерматити. Подходящо е
както за суха, така и за мазна. То
и подхранва, и овлажнява, прониква
дълбоко в порите и
е идеално средство за кожата на лицето. Съдържащият се
в маслото восък обгръща, защитава и обновява косъма на косата, придава й
естествен блясък и сила;
Маслото
от Авокадо е богато на протеини, наситени и мононенасите мастни киселини,
витамини А, D, E, B, магнезий, мед, желязо и фолиева киселина. Лесно попива в кожата. Благодарение на богатия си
състав, възстановява нарушения в реултат на стреенето липиден баланс на кожата.
То подхранва скалпа и стимулира развитието на кожните клетки,
регенерира и укрепва структурата на косъма и му придава копринен блясък и
жизненост. Действа като отличен хидратант с дълготрайно действие, подсилва
цвета и поглъща свободните радикали. Допринася за синтеза на нови колагенови
връзки.
Снимка:
http://www.liveinternet.ru/users/3913953/post167198207
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.