четвъртък, 13 септември 2018 г.

"Билков амулет против урочасване"...

В народностното съзнание на нашите предци синьо, червено или черно мънисто са били приемани като предпазващи от “чуждите, лоши“ погледи и от всички онези нечисти сили, които са способни да им навредят.

Във фолклорното езиково съзнание думата се отъждествява с „мъничко“ – подобно на друга от думичките за мъниста – „синци“ от ситни.

Тайнствените сили на мънистата, могат да се търсят и при паралелът с молитвената броеница.
Според народните вярвания синьото мънисто пази от у̀роки, черното освен против у̀роки – и против някои болести, червено – за здраве.
Амулетите с мъниста, в съчетание с магическата сила на божурът, игликата и невенът, предпазват от уроки и лоши очи. 
За да се засили предпазната функция на билковия амулет се препоръчва използването на съответна благословия (наричане) и ритуално действие. 
Така например, когато влизате за пръв път при бебе, откъснете конец от дрехата си и го сложете близо до него. Това ще отведе негативната енергия в конеца, не към бебето. Добре е да се плюне три пъти и да се каже: „Пу, пу, пу, да не ти е уроки”.
При изработката на амулета се използват съчетанието на мъниста с билки, за които се вярва, че притежават магически свойства, както и силата на естествения памук.

ЗА ПОРЪЧКА:
"Билков амулет против урочасване", Модел № 12

ЦЕНА:
80.00 лв. без включена цена на доставката.

Показаният билков амулет може да се изработи под формата на огърлица или гривна. Когато поръчвате билков амулет - гривна, ви молим да посочите обиколката на китката в сантиметри.

Снимки: "Български билкови амулети", https://www.facebook.com/bulgarianherbalamulets/?modal=admin_todo_tour 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.