събота, 28 септември 2013 г.

Българското кисело мляко...

Българското кисело мляко съдържа пробиотици (буквално означава „за живота“) или т.нар.“живо-активни култури”. Киселото мляко е богато на калий, калций, протеини, витамин А и витамини от групата В. Лактобацилите (L. acidophilus, L. bulgaricus, S.thermophilus) в него подпомагат нормалното функциониране на храносмилателната система, увеличават количеството на усвоените хранителни вещества и укрепват имунната система. Киселото мляко е източник на разтворим Ca необходим за минерализирането на костите и зъбите. Киселото мляко съдържа много важни ензими, голямо количество полезни елементи – фосфор, флуор, калий, магнезий, цинк, манган и йод. Българското киселото мляко помага за поддържане на добро здраве, като защитава организма от токсини, инфекции, алергии, подпомага превенцията на сърдечно-съдови заболявания и някои разновидности на рака. Киселото мляко подобрява храносмилането и поддържа баланса на стомашно-чревния тракт. 
Истинското кисело мляко подобрява обмяната на веществата и подпомага мазнините да се стопяват по-бързо. Тушира отровните вещества с мутагенно и канцерогенно действие и ги извежда от организма. Киселото мляко съдържа “неопасни” мазнини и така спомага за нормализиране нивото на холестерола. Българското кисело мляко се отличава със своята хранителна стойност и лечебно действие. Добавянето му към хранителното меню спомага за по-голямо разнообразие в храненето и поддържане на добро общо здравословно състояние.
Източник: “Българско кисело мляко” - Мария Кондратенко и Желязко Симов

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.