неделя, 19 август 2018 г.

Българската Гроздова ракия и нейните лечебни свойства...

Още баба Ванга казва: „Пийвайте си по малко ракийка, за да сте здрави и жизнени“.

Чашка опияняващ гроздов сок намалява риска от сърдечни заболявания и стимулира обмена на вода и соли в организма. Ракията спомага да се тушира болката при възпалени венци, отпушва запушен нос и действа благотворно върху болно гърло.
Доказано е, че глътка хубава ракия може да загрее корема и да премахне болката. В малки дози тя нормализира кръвното налягане, разширява кръвоносните съдове, предпазва от инфаркт и спомага за адекватното оросяване на крайниците и мозъка.
За древногръцкият лечител Хипократ гроздето е „цар на плодовете“, заради своите лечебни и хранителни качества. Ципата на плода е богата на баластни вещества, които изхвърлят излишните течности от организма и стопяват мазнините. Самата вътрешност на гроздето съдържа витамини - А, С и Е, минерали и органични киселини. Има наличие на високо съдържание на калий, магнезий, фосфор и фолиева киселина, нужни за образуването на нови клетки.
Хубавата, качествената ракия изпита бавно с мерак и в приятна компания, може да достави разтуха и наслаждение за всеки…

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.