са не само
символ на оплодителното мъжко начало, но и добавени
към различните гозби ги превръщат в малки кулинарни изкушения със своя пикантен
аромат и изгарящ вкус.
Тази подправка притежава и
множество лечебни свойства. Основният
компонент в лютите чушки е „алкалоидът капсаицин“, който им придава лютият вкус. В тях се съдържат и
значителни количества витамини С, А, В2, К, както захари и мазнини.
Натуралните компоненти намиращи се в червените люти чушки е
доказано, че спомагат за неутрализирането на раковите клетки и предпазват
тялото от синусови инфекции. При всекидневното консумиране на люти чушки се
успокоява дишането и се намалява телесната мазнина. Благодарение на тези
полезни вещества, чушките оказват благотворен ефект върху организма, подобряват
храносмилането и повишават апетита. Засилват имунната система.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.