Благодарение
на високото съдържание на витамин С и ценния си минерален състав, Киви е мощен
имуностимулатор и силен антиоксидант, необходим за протичането на нормалните
метаболитни процеси в организма. Киви е ценен източник на фруктоза, на
множество витамини - A, C, E, фибри и минерали. В него има наличие и на
витамините В1, В2, В6, РР, а също така и на фолиева киселина, желязо, цинк,
калций, фосфор, калий, магнезий и манган.
Плодът способства за нормализирането
на работата на стомаха, отслабва симптомите на недостиг на йод, има антиоксидантно
и антимикробно действие. Всекидневната му употреба забавя развитието на
атеросклерозата, като нивото на холестерола намалява. Киви съдържа в себе си и
диетични фибри, които помагат при диабет и контролират нивата на захарта в
организма. Плодът допринася за бързото възстановяване на физическите сили и
повишава работоспособността. При консумацията на киви в организма започва да се
отделя ендорфин или т.нар. „хормона на щастието“.
Плодът подобрява работата на
сърцето и изгаряйки мазнините в кръвта, намалява риска от образуване на тромби
в кръвоносните съдове, като в същото време укрепва стените на капилярите.
Калият, съдържащ се в него, помага в борбата с високото кръвно налягане. Киви е
отлично средство за профилактика на ревматизма. Екзотичният плод притежава
свойствата да опъва, овлажнява и подмладява кожата.
Снимка
2: http://www.stylecraze.com/articles/benefits-of-kiwi-juice-for-skin-hair-and-health/
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.