събота, 7 декември 2013 г.

През цялата зима печените кестени ни сгряват и радват с вкуса и аромата си. Поради високото съдържание на танин кестените имат леко тръпчив вкус и не се ядат сурови, но когато се сварят или опекат, те придобиват неповторимо благоухание и сладникав вкус. 
Консумацията на тези природни дарове е особено препоръчителна за есента и зимата, когато имунната система на човека отслабва. В тях се съдържа голямо количество витамин C, богати са на витамините А, B1 и B2. Съдържат и различни видове минерали, които спомагат за тонизирането на организма. Има наличие на лецитин в тях, който е важен за паметта, предпазва от сърдечносъдови болести, улеснява метаболизма и действа като лек антидепресант.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.