През цялата зима печените кестени ни сгряват и радват
с вкуса и аромата
си. Поради високото съдържание на танин кестените имат леко тръпчив вкус и не
се ядат сурови, но когато се сварят или опекат, те придобиват неповторимо
благоухание и сладникав вкус.
Консумацията
на тези природни дарове е
особено препоръчителна за есента и зимата, когато имунната система на човека
отслабва. В тях се съдържа голямо количество витамин C, богати са
на витамините А, B1 и B2. Съдържат и различни видове
минерали, които спомагат за тонизирането на организма.
Има наличие на лецитин в тях, който е важен за паметта, предпазва от
сърдечносъдови болести, улеснява метаболизма и действа като лек антидепресант.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.