Тайната
на червеното вино се крие основно в съединението ресвератол, което има
чудодейната сила да неутрализира свободните радикали. Неговото количество е
различно в различните видове вина, но по правило в червеното вино има с пъти
по-голяма концентрация на ресвератол, отколкото в бялото. Консумацията на 1-2
чаши червено вино дневно увеличава продъжителността на живота с няколко години.
Освен това то стимулира апетита, подобрява обмяната на
вещствата и успокоява
нервната система. Червеното
вино е
богат източник на полифеноли. Те са силно активни фитохимикали, които
поради силния си антиоксидантен ефект и
антиканцерогенното си действие притежават подмладяващи и имуностимулиращи
свойтва.
Червеното вино се
препоръчва на болни от диабет, сърдечно-съдови заболявания, деменция и Алцхаймер.
Пиенето на червено вино е полезно за зрението и може да предотврати заболяване
на очите. Испански учени са открили, че пиенето на умерени количества алкохол,
по-специално вино, могат да бъдат свързани с по-нисък риск от депресия.
Магическата напитка ни дарява с много топлина и ни напомня за домашния уют и
спокойствие…
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.