неделя, 15 декември 2013 г.

Тайната на червеното вино се крие основно в съединението ресвератол, което има чудодейната сила да неутрализира свободните радикали. Неговото количество е различно в различните видове вина, но по правило в червеното вино има с пъти по-голяма концентрация на ресвератол, отколкото в бялото. Консумацията на 1-2 чаши червено вино дневно увеличава продъжителността на живота с няколко години. 
Освен това то стимулира апетита, подобрява обмяната на вещствата и успокоява нервната система. Червеното вино е богат източник на полифеноли. Те са силно активни фитохимикали, които поради силния си антиоксидантен ефект и антиканцерогенното си действие притежават  подмладяващи и имуностимулиращи свойтва. 
Червеното вино се препоръчва на болни от диабет, сърдечно-съдови заболявания, деменция и Алцхаймер. Пиенето на червено вино е полезно за зрението и може да предотврати заболяване на очите. Испански учени са открили, че пиенето на умерени количества алкохол, по-специално вино, могат да бъдат свързани с по-нисък риск от депресия. Магическата напитка ни дарява с много топлина и ни напомня за домашния уют и спокойствие…

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.