събота, 14 декември 2013 г.

Все по-често се налага да търсим различени подходи за справяне със забързаното и напрегнато ежедневие. Има редица етерични масла, които могат да бъдат използвани, за да се справим със стреса, да възстановим баланса и равновесието в себе си. 
Ароматите и техните благоухания могат да повлияят положително върху нашето настроени и здравословно състояние. Когато сме тъжни или унили, можем да потърсим подкрепа при ментата и розмарина, когато имаме проблем с теглото или сме неразположени лайката и евкалипта, биха били чудесен наш помощник.
Ароматерапията е вид метод за въздействие върху фините енергии (или така нар. „чакри) в човешкия организъм, посредством етерични масла, които постъпват в нас чрез дихателната система, кожата или лигавиците. Когато се прилагат правилно те действат на две нива – на психологично и физиологично. Етеричните масла и техните благоухания ни помагат да синхронизираме нашите енергийни с енергиите на майката земя и да получим нейната подкрепа. 
По своята същност и молекулна структура етеричните масла приличат на човешките хормони. Любопитен факт е, че етеричните масла отговарят на определена вибрация в човешкия организъм. Добити от ароматните треви и растения, те съдържат естествени химични съединения, като всяко масло се състои от голям брой органични съставки, обединени в деликатно и сложно равновесие. Ароматерапията внася баланс между духът и тялото.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.