събота, 14 декември 2013 г.

Чаят чудодейната стълбичка към дълголетието…

В чаят има голямо количество антиоксиданти, които защитават клетките от вредното действие на свободните радикали, укрепват имунната система и предпазват от простудни заболявания. Освен това билковата напитка е богата на витамини и минерали, което помага на организма да абсорбира по-добре необходимите му хранителни вещества. 
Чаят съдържа съставки, които въздействат благотворно на кръвоносните съдове, спомагат за тяхната еластичност и за прочистване от холестерола. Ежедневното пиене на чай действа укрепващо на костната система. 
Билковата напитката е богата на съединения на флуор и танин, които укрепват зъбите и венците. Чаят хидратира тялото. Освен, че утолява жаждата, но и позволява да се съхрани необходимата влага в тъканите, което се отразява благотворно и на кожата. Джинджифиловият чай ускорява процесите на метаболизма в организма благодарение на етеричните масла, които се съдържат в него. Тези, които редовно добавят джиндфил във вид на подправка в храната си, имат много по-свежа кожа на лицето. Билката подпомага кожата да остане млада по-дълго време. Комбинацията от мента и лимонена трева пък прави билковия чай ободряващ, здравословен и приятен – подходящ за всяка част от деня. Вкусът е цитрусов, свеж и естествено сладък.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.