неделя, 1 декември 2013 г.

Лютите чушлета според народната традиция

 са не само символ на оплодителното мъжко начало, но и добавени към различните гозби ги превръщат в малки кулинарни изкушения със своя пикантен аромат и изгарящ вкус. 
Тази подправка притежава и множество лечебни свойства. Основният компонент в лютите чушки е алкалоидът капсаицин, който им придава лютият вкус. В тях се съдържат и значителни количества витамини С, А, В2, К, както захари и мазнини. Натуралните компоненти намиращи се в червените люти чушки е доказано, че спомагат за неутрализирането на раковите клетки и предпазват тялото от синусови инфекции. При всекидневното консумиране на люти чушки се успокоява дишането и се намалява телесната мазнина. Благодарение на тези полезни вещества, чушките оказват благотворен ефект върху организма, подобряват храносмилането и повишават апетита. Засилват имунната система.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.