неделя, 8 декември 2013 г.

За любовта няма рецепта…

Oсвен флуиди, феромони, разменени погледи или жестове. Тя се провокира и от чудодейното действие на билките и подправките. Вечерта срещу зимна Света Анна можем да потърсим тяхната помощ – според народна традиция, това е време за магии и вълшебства. 
Като магически билки за любов и страст се възпприемат магданозът, босилекът, ментата, копъра, анасона и ванилията. Магданозът засилва либидото на жените заради влиянието, което оказва върху организма на хормонално ниво. Като възможна причина за благотворното му въздействие върху сексуалните желания (фантазии) се изтъква и наличието в него на витамин К, витамин А, витамин С, бета каротен, желязо и фолиева киселина. 
Ментата също стимулира сексуалната активност и активизира дишането, посредством етеричните си масла и аромата на ментол. Копърът и Анасонът удължават оргазма на мъжете и засилват сексуалните желания (фантазии) на жените. Босилекът стимулира желанието за интимна близост, повишава плодовитостта, създава усещането за физически и душевен комфорт. Ванилията премахва нервното напрежение, негативните емоции и повишава либидото.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.