понеделник, 9 декември 2013 г.

Благодарение на високото съдържание на витамин С и ценния си минерален състав, Киви е мощен имуностимулатор и силен антиоксидант, необходим за протичането на нормалните метаболитни процеси в организма. Киви е ценен източник на фруктоза, на множество витамини - A, C, E, фибри и минерали. В него има наличие и на витамините В1, В2, В6, РР, а също така и на фолиева киселина, желязо, цинк, калций, фосфор, калий, магнезий и манган. 
Плодът способства за нормализирането на работата на стомаха, отслабва симптомите на недостиг на йод, има антиоксидантно и антимикробно действие. Всекидневната му употреба забавя развитието на атеросклерозата, като нивото на холестерола намалява. Киви съдържа в себе си и диетични фибри, които помагат при диабет и контролират нивата на захарта в организма. Плодът допринася за бързото възстановяване на физическите сили и повишава работоспособността. При консумацията на киви в организма започва да се отделя ендорфин или т.нар. „хормона на щастието“. 
Плодът подобрява работата на сърцето и изгаряйки мазнините в кръвта, намалява риска от образуване на тромби в кръвоносните съдове, като в същото време укрепва стените на капилярите. Калият, съдържащ се в него, помага в борбата с високото кръвно налягане. Киви е отлично средство за профилактика на ревматизма. Екзотичният плод притежава свойствата да опъва, овлажнява и подмладява кожата.
Снимка 2: http://www.stylecraze.com/articles/benefits-of-kiwi-juice-for-skin-hair-and-health/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.