Когато студът
настъпи….
е време за
ароматните
бабини пълнени ябълки!
Необходими
продукти:
6-7 средни
ябълки;
70 гр. стафиди;
3 суп. лъж. смелени
орехови ядки;
1 ч. лъж.
настъргана лимонова кора;
1/2 ч. лъж. канела;
100 гр. кафява
захар;
2 суп. лъж. меко
масло;
1 чаена чаша
вино бяло или червено.
Фурната се нагрява
до 190°C.
Стафидите се
смесват се с орехите, захарта, канелата и лимоновата кора. Обърква се добре.
Добавя се 1,5 лъжици от маслото и отново се разбърква. С тази смес се пълнят
ябълките. Те се издълбават откъм дръжката, като се внимава да се запазят цели.
С помощта на ножче и/или лъжичка се отстраняват семките. Трябва да се получи
дупка в средата на ябълката, без да е засегнато дъното й. С пълнежа се запълват
отворите в плода. Намазват се отгоре с останалото масло. Слагат се в тава,
залива се с виното и се пекат 30-35 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.