неделя, 20 октомври 2013 г.

Тайнството на живата вода...

Народната вяра приписва на водата магически сили и лечебни свойства – тя пречиства, но и предпазва, помни и сбъдва желания. Водата може да прогонва всяко зло. Водата е не просто вещество в течна форма, а нещо по-голямо - Божествено, което може да приема и предава информация. Ако човек има ясни, чисти и добри помисли и се докосне до вода, кристалната й структура ще възприеме неговата положителна енергия.
 Напоследък много учени препоръчват да се говори на водата. Да й се благодари, даже когато си миете ръцете или се къпете. Когато имате натрупано негативно напрежение, потърсете подкрепата на водата. Всяка вечер е важно да се измият стъпалата. За тях казват, че са връзката със земята и цялата отрицателна енергия се събира в тях. Водата пречиства не само физическото, но и духовно тялото
Шепотът и бълбукането на планинския поток успокояват и зареждат с енергия и ритъмЧовешкото тяло е пълно с ритми - от ритъма на нашето дишане, до биенето на сърцето ни и нашите хормонални цикли. Когато се намираме в естествено ритмична, водна среда, нашите тела се синхронизират с ритъма на природата. Неврологичните изследвания са установили, че слушането на ритмите на водата може да засили имунната система. 
Пиенето на жива планинска вода зарежда всяка клетка с допълнителна положителна енергия, нужна за нормалното й функциониране и спомага за извеждането на токсините от тялото. Всеки орган, който поема енергийно заредена вода, изпълнява ефективно функциите си. Токсичните вещества се отстраняват, а хранителните вещества, витамините и минералите се усвояват изцяло. Завихрянето на водата в планинския ручей спомага за нейното енергийно зареждане. Тази вода дава жизнена енергия на растенията, дърветата, животните и човека. Водата може да променя своята структура и да придобива едни или други лечебни качества в резултат на съприкосновението с различни вещества - камъни, метали, дървета и храсти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.