събота, 30 ноември 2013 г.

Здравословните ползи от консервите и туршиите...

По традиция през зимните месеци, ние българите залагаме много на различните видове консерви и туршии. Важно е да знаем, че добре и успешно приготвените консерви, макар, че нямат високо съдържание на витамин C, притежават много здравословни ползи.
В туршиите и консервите има наличие на множество микроелементи, баластни вещества и алкални свойства, съдържащи се в самите зеленчуци. Традиционното приготвяне на зимнината, за нас се оказва на практика, че е най-общодостъпният и евтин начин да сме по-близо до природата и да черпим от нейните здравословни дарове…
Много здравословно и полезно е за нашия организъм дневното ни хранително меню да съдържа 40 % въглехидрати, 30 % мазнини и 30 % протеини. Хубаво е да се самонаблюдаваме, какво ни се приисква да ядем и как то ще ни повлияе на жизнените ни показатели. Разнообразното здравословно хранене, съветват специалистите трябва да се състои от около 70 % сурови плодове и зеленчуци, а другите храни може и да са и различни видове гозби и ястия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.