четвъртък, 7 ноември 2013 г.

Тамянът и неговите лечебни свойства...

Етеричното масло от Тамян оказва благотворен успокояващ ефект върху цялото тяло и спомага за хармонизирането на вътрешно-душевеният ни мир. Още от най-древни времена, тамянът се отъждествява със силата и магическото въздействие на Слънцето. Предците ни са го свързвали с мъжкото божествено соларно начало. 
Наричат го „Аромата на слънцето“ - символизиращ вселенската благодат. Благоуханията на тамяна указват мощно въздействие върху енергийните ни центрове, като стимулира позитивните мисли и чувства. Тушира чувството на стрес, напрежение, тревожност и депресия. 
Пречиства аурата ни и подобрява божествената връзка. Препоръчва се като много добро средство за медитация. То помага да се отървем от тревожността и неприятните мисли. 
Маслото има свойството да прочиства дихателните и пикочните пътища, да облекчава ревматични и мускулни болки. Нанесено върху кожата тамяновото масло оказва подмладяващо, балансиращо и профилактично въздействие. Маслото от тамян има дървесен, пикантен и леко натрапчив, но приятен аромат. Използва се, като общо облекчаващо средство. Определят го като антиоксидант, който помага на сърдечносъдовата система. Тамяна има аналгетично и противовъзпалително свойство – действа върху симптомите на настинка и грип.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.