вторник, 1 октомври 2013 г.

Чаят...

Вярва се, че чаените растения виреят на места, където властва доброто, мира и спокойствието. Вълшебният извлек притежава способността да намира и усвоява от земята всички необходими вещества и енергии за нашето физическо и душевно здраве. Чаената отвара зарежда този, които я пие и цени с добра енергия и го подтиква към наслаждение. Чрез своите разнообразни вкусове и аромати, чаят ни отнася към чудни вълшебни светове. 
Произходът на магическата напитка се крие още в древността. Според различни предания и легенди, китайците са познавали свойствата на чаеният храст преди хилядолетия. Те са го определяли, като „огънят на живота“ или „небесен чай“, който укрепва духа и тялото, удължава и осмисля човешкия живот. 
В древен Китай чаената церемония започвала с това, че човек трябвало психологически да е готов за нея, да се освободи от всичко, което го дразни. Само когато спокойствието и тишината се настанявали в душата му, той бил готов за чаения ритуал. Прието е да се приготвят три запарки на чая: първата се прави, за да се накисне и ритуално да се измие чаят, втората, за да се усети вкусът, а третата, за да се почувства духът му…

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.