събота, 19 октомври 2013 г.

Лечебните свойства на дъбовите жълъди...

В съзнанието на традиционният човек, гората и дърветата са връзката му с небесния свят и вечния райски живот. Дървото се явява медиатор между видимия и невидимия свят. Дъбът се смята за мощно защитно средство срещу лоши енергии и зли същества. Носи посланието за здраве, късмет и плодовитост. Зарежда с положителна енергия. Хубаво е в двора си да имате засаден дъб…  
Той придава нова жизнена енергия и се отъждествява с новото начало. Когато го доближите, трябва да се обърнете с лице към него и да поискате да Ви отдаде положителната си енергия. Има свойството бързо да активизира жизнените сили и кръвообращението. При слабост, след голямо напрежение или тежка болест, всеки ден се облягайте за 5-10 минути на стъблото на дъба. Ще се почувствате като преродени, а мисълта ви ще стане по-ясна, ще се концентрирате по-добре. От дъбови кори можете да си сварите отвара, която действа чудодейно при екземи и отоци. При болки в гърба, кръста или раменете, ги облейте с отвара от дъбови жълъди, като преди това масажирате болезнените места с парче вълнен плат. Правете го няколко вечери подред. 
Дъбовите жълъди се възприемат като символ на вечния живот и безсмъртието. Някога от тях се е правил и самият хляб, поради съдържащите се в тях полезни хранителни вещества и нишесте. Oлицетворяват душевната устойчивост, свързват се с постоянството в решенията и упоритост при постигане на целите.
Снимки: http://tainstvoto.blogspot.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.