неделя, 13 октомври 2013 г.

Думата „Афродизиак“ произлиза от името на древеногръцката богиня на любовта Афродита.
Като един от най-силните билкови афродизиаци се утвърждава Магданозът. Той засилва либидото на жените заради влиянието, което оказва върху организма на хормонално ниво. Като възможна причина за благотворното му влияние върху сексуалните желания (фантазии) се изтъква наличието в него на витамин К, витамин А, витамин С, бета каротен, желязо и фолиева киселина.
Друга растение което стимулира сексуалната активност е Ментата. За нея една от древногръцките легенди твърди, че първоначално ароматното растение е било нимфа, превърнато в билка от Персефона, която ревнувала за вниманието, което оказвал съпругът й Плутон на съперницата й. Благоуханната билка влияе положително върху дишането и еротичните желания чрез етеричните си масла и аромата на ментол.

Ванилията е известна още на древните ацтеки като мощен афродизияк. Те приготвяли за повишаване на сексуалната активност, специална магическа смес от какаови зърна, ванилия и мед. Ванилията премахва нервното напрежение, негативните емоции и повишава либидото.
Копърът и Анасонът удължават оргазма на мъжете и засилват сексуалните желания на жените.

Босилекът стимулира желанието за интимна близост, повишава плодовитостта, създава усещането за физически и душевен комфорт.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.