събота, 19 октомври 2013 г.

Магията на червеното вино…

Червеното вино е не само изкушение…, но и здравословна напитка при умерена консумация. Видовете червеното вино, като Каберне Совиньон, Кианти, и Мерло, съдържат мелатонин. Мелатонинът регулира вътрешният естествен часовник на тялото, така че пиенето на чаша червено вино преди лягане може, да ви помогне да заспите по-бързо и да имате здравословен сън. 
Мелатонинът е и антиоксидант, действащ превантивно против стареене и ракови образования. Виното оказва благотворно влияние върху сърдечносъдовата дейност, нормализирането на кръвното налягане и нивото на холестерола в организма. Тайната на червеното вино се крие основно в съединението „ресвератол“, което има чудодейна сила. За ресвератролът е доказано, че предпазва от болестта на Алцхаймер и деменция. Червеното вино намалява рискът от сърдечни и сърдечно-съдови заболявания, благодарение на ресвератрола и други антиоксиданти, които съдържа. Доказано е, че ресвератролът има и противовъзпалителни свойства, което спомага за общото ни физическо здраве. Неговото количество е различно в различните видове вина, но по правило в червеното вино има с пъти по-голяма концентрация, отколкото в бялото. Изследвания сочат, че благоуханният алкохолен еликсир увеличава плодовитостта на жените и улеснява забременяването.
Изследвания сочат, че виното има свойства да намалява риска от рак на гърдата. Четири или повече чаши червено вино седмично е доказано, че намаляват общия риск от рак на простатата при мъжете с около 50%. Учени от Испания са установили, че хората, които пият повече от две чаши червено вино дневно имат 44% по-малко настинки от хората, които са въздържатели.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.