По
традиция през зимните месеци, ние българите залагаме много на различните видове
консерви и туршии. Важно е да знаем, че добре и успешно приготвените консерви,
макар, че нямат високо съдържание на витамин C, притежават много здравословни
ползи.
В
туршиите и консервите има наличие на множество микроелементи, баластни вещества
и алкални свойства, съдържащи се в самите зеленчуци. Традиционното приготвяне
на зимнината, за нас се оказва на практика, че е най-общодостъпният и евтин
начин да сме по-близо до природата и да черпим от нейните здравословни дарове…
Много здравословно и полезно е за нашия организъм дневното ни
хранително меню да съдържа 40 % въглехидрати, 30 % мазнини и 30 % протеини.
Хубаво е да се самонаблюдаваме, какво ни се приисква да ядем и как то ще ни
повлияе на жизнените ни показатели. Разнообразното здравословно хранене,
съветват специалистите трябва да се състои от около 70 % сурови плодове и
зеленчуци, а другите храни може и да са и различни видове гозби и ястия.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.