Конякът
притежава изискан вкус и завладяващ
аромат.
Умерената консумация
на тази напитка е ценна за здравето, тъй като в състава й влизат биологично
активни вещества, които влияят положително върху организма. Ползата от конякът
се състои в това, че възбужда апетита, стимулира всички органи и подпомага производството
на стомашен сок. Малки дози помагат за премахване на стомашни язви и тонизират
организма. Няколко капки коняк в чая укрепват имунитета и предпазват от
простуда. Благодарение на наличието на дъбилни вещества и танин в състава на
коняка, напитката подобрява абсорбирането на витамин С от организма. Действа
съдоразширяващо, като по този начин понижава артериалното налягане. Няколко
капки коняк върху бучка захар премахват главоболието, причинено от спазми на
кръвоносните съдове или пристъп на стенокардия.
Затоплен коняк помага при
ангина, а в комбинация с лимон и мед е отлично температуропонижаващо средство,
като помага в борбата с простудата. Полезните свойства на алкохолното питие
зависят от съставките му, колкото по-качествен е конякът, толкова по-добър
ефект има върху организма. Това се обяснява с наличието на антиоксиданти в него,
които са следствие на дестилацията, където алкохолните молекули се свързват с
медта, от която се правят казаните за дестилиране.
Източник: по
материал в www.framar.bg
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.