събота, 24 август 2013 г.

Билкови градини

Билковите градини са красиви творения, събрали на едно място ароматни и лековити треви, полезни подправки и много фантазия.


Те са лековити малки островчета, съчетаващи по магически начин в себе си енергиите и чудодейните свойства на билките и подправките. Зареждат обкръжаващото пространство с така необходимата ни положителна енергия. Аранжирането на цветя с билки и подправки придава на всяко зелено пространство свежест и оригиналност, позитивна и лечебна сила. 


Така удоволствието от добре подредена градина се съчетава с ползата от отглеждането на екологично чисти билки и подправки. Комбинирането на лечебни и ароматни растения като: лавандула и мащерка, здравец и салвия, босилек и естрагон, розмарин и иглика, бял равнец и жълт кантарион, носи естетическа и душевно – психологическа наслада. Използването им в съчетания с камък и вода, подсилва лечебните енергийни вибрации, които действат благотворно върху целия организъм. Именно вибрацията на ароматните треви и растения, свързва останалите нива в една своеобразна пирамида и човек се чувства много по-свеж и зареден с живителната космическа сила и  енергия.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.