Учени от университета Таунсвил в Австралия откриха диетичните свойства на розите.
Експериментът бил проведен сред 3200 жени на възраст от 20 до 36
години, които страдали от затлъстяване. В стаите на половината от участничките
били сложени букети с рози, а на другата половина – с полски цветя. Букетите
били сменяни всеки ден в продължение на три седмици, а участничките в
експеримента прекарвали в помещенията не по-малко от три часа дневно.
Установено е, че младите жени, които престоявали в стаите с рози, изпитвали
по-слабо чувство на глад. Дневният прием на калории при тях спаднал с 1000, а
свалените килограми били между 3 и 5. Според ръководителя на екипа ефектът се
дължи на факта, че ароматът на розите активира областта в мозъка, която е
свързана с чувството на глад. Така уханието на красивото цвете създава лъжливо
чувство на ситост.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.